Vad som spelar roll

Människan har i alla tider ignorerat, blundat, dolt och förbisett. Det är något som vi är riktigt bra på. Idag bygger media upp bilder av hur kändisar lever underbara, perfekta liv. Kikar vi snabbt i en skvallertidning så kan man läsa om hur de tar droger, är deprimerade och försöker då och då ta livet av sig.

   Nu är skallertidningar överdrivna och vidriga men poängen är att verkligheten inte ser ut som många gärna vill och har målat upp den för oss.

”Inte ens om man är rik och smal så blir man lycklig. Det är en lögn, ett gift som genomsyrar hela vårt samhälle.”

   Media lurar i oss att vi behöver nya, dyra kläder. Ju dyrare desto mer exklusivt och bra är det. Media målar upp sjuka bilder av hur unga tjejer ska se ut, ideal som är helt omöjliga att nå upp till. Media säger att mycket pengar ger ett bättre liv.

 

Vet ni vad bröder och systrar? Media ljuger. Inte ens om man lyckas uppnå detta liv, som är en flykt från verkligheten, inte ens om man är rik och smal så blir man lycklig. Det är en lögn, ett gift som genomsyrar hela vårt samhälle.

 

Gud älskar dig oavsett vad du har gjort, hur mycket pengar du har på kontot och vad du väger. Gud älskar dig inte mindre för att du klantar till det, Gud älskar dig inte mer (och detta är viktigt) för att du är hängiven i lovsång och ber väldigt kraftfullt. Du är inte "mer" kristen för att du går till kyrkan och är engagerad i kristna projekt av olika slag.

 

Guds kärlek är orubblig, den struntar i vad du har gjort eller hur världen ser på dig. Faktum är att Gud ofta utväljer de svaga och de som i världens ögon inte är något speciellt. Det är Guds underbara ironi. Han blev fattig i Jesus Kristus och red in på en åsna för att visa hur löjligt det är med stora krigsherrar som rider in på mäktiga vita hästar under musik och hyllningsrop. Jesus gjorde en urskön parodi på alla dessa herrar som trodde de var mäktiga. 

 

Vill du göra något andligt så förslår jag att du går och säger något uppmuntrande till en alkoholist eller en hemlös. Det är en oerhört andlig handling. Vad som spelar roll för ditt kristna liv är vad du gör när det är svårt. Hur du reagerar när en hemlös frågar dig efter pengar eller hur stor kärlek du har för de som lider. Du kan gå på gudstjänst varenda söndag i hela ditt liv och ändå inte vara andlig. Gör ett val idag, vill du följa Jesus Kristus? Han som blev fattig, slagen, och mördad för din skull.

 

Guds nåd och frid till er alla.Tillbaka