Att vittna om Jesus

Hur ska vi nå ut till människor med Jesus på ett bra sätt?

 

Prata om Jesus istället för kyrkan, Guds nåd istället för möten, Jesu kärlek och liv och Jesu kors istället för läror och doktriner och samfund.

   Håll det naturligt, kärleksfullt och äkta.

 

Något som alla kan relatera till är frågorna: "Vad lever du för?", "Vad är syftet med ditt liv?"

”Visa på Jesu kärlek genom att vara äkta och kärleksfull i allt när du möter människor.”

 

   Visa på Jesu kärlek genom att vara äkta och kärleksfull i allt när du möter människor.

   Berätta om kärnan i evangeliet istället för att påpeka åsikter angående kvinnopräster, homosexualitet osv. Det är kanske viktiga frågor men en okristen person har ingen anledning att ta ställning till något sånt, i början måste läran vara enkel. Paulus säger att de nyfrälsta är "spädbarn i Kristus”, och att man sedan blir fullvuxen och mogen.

 

Bemöt människorna på deras nivå. Paulus berättar om att han har blivit allt för alla för att vinna så många som möjligt, om det är en akademiker, använd då ett visst språk kanske, tala konkret! Om det är en 15-årig skatare, använd inte "krångliga" ord och försök hela tiden relatera till vad de håller på med. Hur berörs den här personen? På vilket område? Hur kan man förmedla evangeliet så det blir lätt och bra att förstå för den här människan?

 

Men! Tunna aldrig någonsin ut evangeliet. "Om vi inte slår Bibeln i huvudet på dem, vad slår vi då i huvudet på dem?" sa Mikael Hallenius på en bibelstudie. Rea inte ut evangeliet, gör inte nåden billig eller Jesu budskap mindre radikalt.

   För det första så är man inte sann då, då lurar man människor och gör fel emot Gud.

   För det andra så är människor inte intresserade av en ny hobby eller ett "sidohäng". Människor törstar efter evighetens källa, inte efter en kopp kaffe på söndagar. Människor vill ha något äkta, sant och levande idag!

 

Förkunna i kraft av Den Helige Anden, om du inte blivit andedöpt så fråga någon om förbön!

   Tala om Jesu kors, undvik att fördjupa dig med en ofrälst. Tiden kommer då en kristen fördjupar sig i olika läror men det görs inte innan man är frälst utan när Den Helige Anden verkar i tro och kärlek så att vi söker Gud; när Herren uppenbarar saker för oss i Bibeln och i våra liv. Vi kan inte ge syndanöd t ex, det gör Gud.

   Men först och allra främst: låt din drivkraft vara kärlek. Om inte kärleken är vår drivkraft, så är inget vi gör mågot värt (1 Kor 13).Tillbaka