Att tjäna Gud där man är

Söker du att tjäna Gud mer? Har du drömmar om hur, var och när du ska möta människor i Guds kraft och få tjäna Gud?

   Gud vill använda dig utifrån dina gåvor. Där du är. Just i denna stund. Visa dig trogen i det du har, i det lilla, precis där du är just nu!

”Gör det inte till en omöjlig uppgift, gör det inte till en avlägsen framtidsdröm.”

 

Sök Guds ansikte så kommer Den Helige Anden ge dig inspiration och kraft till att tjäna där du är. Gör det inte till en omöjlig uppgift, gör det inte till en avlägsen framtidsdröm. Sök Gud så kommer du få tjäna där du är med det du har, och det kommer ge frukt när du gör det i kraft av Den Helige Anden och ger all ära till Gud. "Låt dig uppfyllas av Den Helige Anden" skriver Paulus. Fienden vill göra det svårare än vad det är och smyger in tankar om att du inte är redo, att du inte har tillräcklig tro och att du inte är bra. Tro inte på det. Jesus är din tro!

 

Om Jesus skulle sitta bredvid dig här och nu, tror du att Han skulle tro på mirakler? Tror du att Han skulle tro på att allt var möjligt för den som tror? Självklart!

 

Jesus är din tro! Du behöver inte tro att du tror, eller tro att Jesus tror att du tror. Du har Jesu tro, tro bara på Jesus. Det räcker kan jag säga, halleluja! Jesus har tro. Det är det som gäller! Det är härligt att ha tro i sig själv, men det är en kraft att Jesus har tro.

 

Har du fått för dig att du inte duger/är tillräckligt bra?

   Jesus är din rättfärdighet. Du är fläckfri och förlåten inför Gud, du är redo att tjäna. Du är en ny skapelse, Den Helige Anden verkar i dig när du ber Honom. Du behöver inte prestera i egen kraft, Jesus fixar det till det bästa!

 

Jag har fått erfara det på senare tid, ett exempel:

   Jag satt inne väldigt mycket, sen studenten har jag inte haft mycket jobb eller så. Lite grann bara.

   Så jag satt mycket vid datorn, alla kompisar var i skola eller på jobb. Jag hade bett Gud att verka i mig och låta mig tjäna där jag var, jag kände mig låst.

   En dag så la en kille till mig på msn och började prata med mig. Jag hade ingen aning om vem han var. Så ganska direkt så började han prata om hur hans liv varit, men en bakgrund som innebar att han hade varit kriminell och missbrukare sen sju år tillbaka ungefär. Det ni ska veta är att jag älskar missbrukare. Jag älskar dem, och brinner för att hjälpa dem.

   Nu hade han varit frälst i ungefär ett år på sin höjd men han kände att han inte kunde bli förlåten, han tyckte att han hade gjort för mycket dumt.
   Så jag fick bli använd av Gud och prata om Korset, Guds nåd och den gamla och nya skapelsen.

   Nu pratar vi ganska ofta och han är tänd på Gud alltså. Ett exempel på hur fantastisk Jesus Kristus är, jag vet inte hur det låter för er men för både han, mig och Gud så betydde det mycket.

 

Det är inte jag på något sätt, jag i mig själv är usel. Det är Gud! All ära går oavkortat till Gud, som har frälst mig, upprättat mig och utrustat mig med Helig Ande och som verkar i mig.

 

Tro och lita på Jesus Kristus, det slaktade Lammet. Hans blod renar dig än idag. Hosianna till Lammet som blev slaktat!

 

 Tillbaka