Du är fri

Frihet är ett ord som ofta utnyttjas och missbrukas rätt rejält. Många har föreställningen om att frihet är ett begrepp där du har möjlighet att göra vad du vill. Att du vet bäst och därför kan göra precis vadsomhelst. Vissa kanske tror och tycker att man är fri när man får ledigt från jobbet och åker iväg på en semester i 2 veckor i Thailand. Mm… äta vad man vill, dricka hur mycket man vill, göra vad man vill i övrigt. Frihet i ett främmande land. Mm… I den föreställningen om frihet så skulle det innebära att du måste göra si och så för att bli fri. Och är du då fri eller har du skapat ett nytt beroende? Ett nytt ok att bära? Mår du verkligen på djupet bra av det eller finns det en liten gnista inom dig som skriker efter Gud?

 

Frihet är inget flummigt begrepp, frihet är inget som varar en period för att sedan gå tillbaka till "delvis fri" eller "bunden på halvtid". Frihet är inget märkligt eller onaturligt, frihet är inget som säger "gör vad du vill!". För du måste ta itu med konsekvenserna, eller hur?

”Frihet är inget som varar en period för att sedan gå tillbaka till ’delvis fri’ eller ’bunden på halvtid’ ”


Låt mig också ta tillfälle att krossa en annan fördom och felaktig tanke som hör ihop med det här. Gud är inte tråkig, ifall man är rastlös och har tråkigt har man då frid? Det går ju inte ihop! Är du sugen på mer av Gud så finns det inget och allt att förlora om du förstår vad jag menar. Du förlorar dig själv men finner källan till allt, du finner det som högst, det som är bäst av allt. Jesus. Han har en plan för dig och låter dig knappast gå uttråkad ifall du tar steg i tro.

 

Vad är då Frihet?

   Frihet innebär att inte vara beroende av någon annan än Gud. Gud är frid, kärlek och nåd, "inget mörker finns hos Gud". Är inte det en rätt schysst sammanfattning på detta tillsynes flummiga begrepp? Frihet är frid, kärlek och nåd.

Gud vill ditt bästa och vet ditt bästa. Han älskar dig och känner allt, Han känner till alla konsekvenser av allt, Han är.

 

Så vore inte det bästa att bara släppa kontrollen och låta någon annan som har koll på allt ta över? Med ovanstående logik så tror jag nog det! Att släppa allt är att bli fri. Att uppleva frihet är att vandra med Jesus.

 

Hur blir du då fri?

   "Sanningen skall göra er fria" (Joh 8:32)

   "Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer Fadern utom genom Mig" (Joh 14:6)

   "Då vi nu har gjorts rättfärdiga genom tro har vi frid med Gud genom Jesus Kristus vår Herre." (Rom 5:1)

 

Genom korset. Det är ju den sanningen Jesus pratar om. Vi blir rättfärdiga och får frid och gemenskap i våra liv genom Jesus.Tillbaka